Mini-interviewreeks secretarissen

Deel 4 van 7: Saskia Laseur, notaris en partner bij Van Doorne: “De secretaris moet worden ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.”

Binnenkort verschijnen de uitkomsten van ons grootschalige onderzoek onder secretarissen. Als ‘sneak preview’ publiceren wij alvast zeven mini-interviews op onze website. Hierbij deel 4.

“Als notaris werk ik al bijna dertig jaar en veelvuldig met secretarissen. Secretaris zijn is een vak, wij delen met elkaar de intrinsieke liefde voor mooie statuten.

De secretaris is al meer dan voorheen de spelverdeler die zorgt dat iedereen in het veld de juiste rol kan nemen en de gemoederen weet te temperen als dat nodig is. Ingetogen en daarmee doeltreffend.

Enkele tips die ik secretarissen wil meegeven zijn: meer aandacht besteden aan delegeren van zaken die de vertrouwelijkheid niet direct raken; dagelijks voldoening halen uit kleine stappen in de goede richting; en je positionering in de organisatie preventief vooraf helder maken.

Kijkend naar de toekomst zou ik de positie van secretaris nog meer zichtbaar en daarmee herkenbaar maken, inschrijven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.”

Eerdere interviews zijn te vinden onder Docenten:

1 van 7: Maarten ten Kate, advocaat bij bij Pot Jonker Advocaten: “Externe toezichthouders betreden nadrukkelijk het werkveld van de secretaris.”

2 van 7: Nienke Meijer, voorzitter college van bestuur Fontys hogeschool: “De secretaris moet goed kijken naar zijn of haar team voor wat betreft competenties.”

3 van 7: Ingrid Ernst, managing director Institutional Relations PGGM: “De kunst voor de secretaris is het evenwicht tussen energiegevende klussen en ‘moetjes’ te bewaken.”

Wilt u meer informatie over een van onze opleidingen,
bel 0343 - 47 61 73.