EGC E-learning programma Gecertificeerd Commissaris

Algemeen

Governance University heeft een nieuw e-learning programma: 'Gecertificeerd Commissaris' (ECG). Het is de overwegend elektronische variant van ons succesvolle programma De Authentieke en Effectieve Commissaris (AEC), dat al jaren draait en vele alumni kent. Met het certificaat van dit programma kan de deelnemer zich aanmelden bij registers voor commissarissen.

Doel van dit programma is het opdoen van kennis over en netwerk in board en governance en het verwerven van inzicht in uw persoonlijke voorkeuren bij het werken als (beoogd of reeds functionerend) lid van een RvC of RvT. Na afloop bent u beter in staat uw eigen rol als professioneel commissaris of toezichthouder in te vullen, 'board room dynamiek' te beïnvloeden en heeft u inzicht verworven in de specifieke toegevoegde waarde die u als commissaris in een organisatie kunt leveren.

EGC is een 'blended learning' programma met een fysieke start- en eindbijeenkomsten op ons kasteel in Doorn en daartussen zeven video's (of podcasts), enkele cases, een webinar en leeswerk. De fysieke bijeenkomsten kennen een instructie-, netwerk- en inhoudelijk karakter.

EGC Programma

Door ons vertrouwde commissarisprogramma op deze ‘blended’ wijze aan te bieden wordt de flexibiliteit van de deelnemer vergroot en de deelnamefee lager. Het programma draait al meerdere jaren, kent een netwerk van honderden alumni en wordt door de deelnemers hoog gewaardeerd.

Bij het programma EGC wordt gewerkt op basis van het drieluik:

  • inzicht - uw rol, uw team, board dynamiek, board modellen, vergadercyclus
  • praktisch - board processen, omgang met stakeholders, (zelf)evaluatie, transparantie, casuïstiek, besluitvorming en valkuilen en dilemma’s
  • in control - wet- en regelgeving, aansprakelijkheid, werkgeverschap, toezicht commissies, de accountant en risicomanagement

Uw investering

Uw investering bestaat uit een deelname fee van € 2.250 incl. cursusmateriaal, dranken en maaltijden, exclusief BTW en evt. overnachtingen. 5% korting is mogelijk bij betaling tot een maand voor aanvang.

Dit programma is goed te combineren met AEC-A (drie extra dagen) en/of AEBD (twee extra dagen). Bij gelijktijdige aanmelding krijgt u 5% extra korting op de totale cursusfee.

Certificering en erkenning

U ontvangt een certificaat. EGC is erkend door Cedeo, KNB en NBA en biedt 28 PE-punten.

(Gecertificeerd) Commissaris worden?

Onze opleiding bestaat uit fysieke start- en eindbijeenkomsten op ons kasteel in Doorn en daartussen zeven video's (of podcasts), enkele cases, een webinar en leeswerk. De bijeenkomsten vinden plaats in ons kasteel Moersbergen te Doorn

  • EGC 7: 14 februari 2019 (startbijeenkomst), 10 april 2019 (webinar), 13 juni 2019 (eindbijeenkomst)
  • EGC 8: 3 juli 2019 (startbijeenkomst), 28 augustus (webinar), 25 september 2019 (eindbijeenkomst)
  • EGC 9: 3 oktober 2019 (startbijeenkomst), 6 november 2019 (webinar), 12 december 2019 (eindbijeenkomst)
  • Alle bovenstaande start- en eindbijeenkomsten zijn te combineren
Heeft u vragen over deze opleiding?
0343 - 47 61 73

Bekijk al ons aanbod aan opleidingen

Wilt u meer informatie over een van onze opleidingen, bel 0343 - 47 61 73.