Governance Scan

Herkent u dit? “Er is kritiek op onze RvC/RvT vanuit stakeholders, aandeelhouders, externe toezichthouders, we willen de governance eens onder de loep nemen en zo het initiatief in eigen hand houden”.

Ons team met ervaren boardroom adviseurs helpt u met het systematisch in kaart brengen van uw board en governance, ter verbetering ervan of ter verantwoording erover aan stakeholders, eigenaars of externe toezichthouders. Dat is onderdeel van onze missie: de governance in Nederlandse bedrijven en instellingen op een hoger peil helpen brengen.

Een bestuurder vertrok op onprettige wijze bij een zorginstelling en stuurde brieven naar externe toezichthouders met boze insinuaties. De toezichthouders begonnen vragen te stellen aan de zorginstelling, waarop de advocaat van de zorginstelling het bestuur adviseerde een extern bureau proactief een scan van de governance te laten uitvoeren, waardoor het bestuur laat zien dat het de eigen governance serieus neemt en werkt aan verbetering van de zwakke punten. Governance University voerde een Governance Scan uit en bracht in goede samenwerking met de instelling de sterke en verbeterpunten van de instelling in kaart. De rust keerde spoedig terug.

Wilt u meer informatie over een van onze opleidingen, bel 0343 - 47 61 73.