Over de Governance University

De Governance University (GU) is in 2005 opgericht met als doel om organisaties en governance professionals te ondersteunen in het professionaliseren en ontwikkelen. Onze missie is dan ook om organisaties en bedrijven (zowel binnen de profit als non-profit sector) te ondersteunen bij het professionaliseren van hun corporate governance en verbeteren van de bestuurseffectiviteit.

De Governance University richt zich op kennisontwikkeling van bestuurders en enablers (zoals bedrijfssecretarissen of professionele aandeelhouders). Dit gebeurt door middel van publicaties, cursussen, en (governance) opleidingen op het gebied van professioneel bestuur en corporate governance.

Door de jaren heen heeft de Governance University zich steeds doorontwikkeld en is daardoor ook uitgegroeid tot één van de grootste kennisinstituten van Nederland die gericht is op kennisontwikkeling van governance professionals in zowel Nederland als in het buitenland. Deze status hebben wij gerealiseerd door het aanbieden van een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte governance opleidingen en cursussen.

Opleidingen bij de Governance University

Het opleidingsaanbod van de Governance University bestaat inmiddels uit tientallen opleidingen, cursussen en programma’s die zeer zorgvuldig zijn samengesteld door onze docenten en corporate professionals. Wij streven bij de (door)ontwikkeling van onze corporate governance opleidingen en programma’s voortdurend naar een goede balans tussen enerzijds inhoudelijke kennis en anderzijds de persoonlijke professionele competenties en governance-vaardigheden, vanuit de eigen waarden en overtuigingen van onze deelnemers.

Bekijk hier het overzicht van governance opleidingen die door ons worden aangeboden.

Curatorium van de Governance University

Ons curatorium houdt als collectief orgaan toezicht op de inhoud van de opleidingsprogramma's van de Governance University. De leden van het Curatorium betreffen uitsluitend personen met naam en ervaring in de wereld van (corporate) governance en betreft de volgende personen.

Wilt u meer informatie over een van onze opleidingen,
bel 0343 - 47 61 73.