Zelfevaluatie

Herkent u dit? “Wij zijn als RvC/RvT niet altijd erg kritisch bij zelfevaluaties; ik zou er meer uit willen halen”; of “Wij zouden de zelfevaluatie wel eens wat dynamischer willen aanpakken, voorbij de checklists en vragenlijsten”.

Ons team met ervaren boardroom adviseurs helpt u met het begeleiden van uw zelfevaluatie voorbij de checklists: een stevig, goed begeleid en open procesverloop met gedeelde en uitvoerbare ontwikkelpunten. Dat is onderdeel van onze missie: de governance in Nederlandse bedrijven en instellingen op een hoger peil helpen brengen.

Wij hebben in de afgelopen twaalf jaar honderden zelfevaluaties naar volle tevredenheid begeleid, bij semi-publieke instellingen, commerciële en beursgenoteerde bedrijven. Een van de vele referenties die we graag delen is de volgende: “Na een voor [onze onderneming] turbulent jaar vonden wij als raad van commissarissen het noodzakelijk om ons bij onze zelfevaluatie extern te laten begeleiden. Wij hebben daarbij in Governance University een goede partner gevonden. Het voorbereidende proces (een-op-een gesprekken en het als observant bijwonen van een RvC vergadering) verliep snel en degelijk. Vervolgens was er een door ons als zeer waardevol ervaren plenaire sessie waarin de resultaten uit het voortraject aan bod kwamen en wij met een afgewogen inbreng van de adviseur tot heldere conclusies konden komen. De afsluitende adviesbrief van Governance University geeft ons een duidelijk actieprogramma.  

Is getekend, voorzitter raad van commissarissen

Wilt u meer informatie over een van onze opleidingen, bel 0343 - 47 61 73.