BEB Board effectiveness en behavioural governance course

Algemeen

Voor het oplossen van (juridisch) vraagstukken volstaat gedegen juridische kennis niet langer. Kennis van aanpalende gebieden en inzicht in besluitvormingsprocessen in de ‘boardroom’ zijn onontbeerlijk.

Governance University organiseert in het seizoen 2017 - 2018 het nieuwe programma ‘Board effectiveness en behavioural governance voor ervaren juridisch professionals’ (BEB).

Doel van dit programma is het bijdragen aan uw kennis ter zake en inzicht om uw eigen rol als advocaat, notaris en senior jurist beter in te vullen en authentieker en effectiever ‘board room dynamiek’ te beïnvloeden.

BEB Programma

Gedurende vier dagen krijgt u meer inzicht in uw eigen functioneren en de dynamiek rondom governance processen in organisaties, en de rol van bijvoorbeeld reputatiemanagement en vertrouwen in organisaties. U gaat leren beter te ‘zien’ en u gaat een dagdeel aan de slag met ethische dilemma’s uit de praktijk. 

Dag 1 Inzicht in governance en besluitvorming

Sessie 1 Governance en cases in internationale en historische context
Sessie 2 Dynamiek in de board room: samenspel RvB en RvC
Sessie 3 Legal tech uitdagingen, veranderende klanten en veranderende klantwensen
Sessie 4 Openhaard sessie praktijkissues

Dag 2 Anders kijken

Sessie 5 Hoe om te gaan met Macht 1.0, 2.0 en 3.0
Sessie 6 Persoonlijke effectiviteit (J.W. Kradolfer): inzicht in je eigen drijfveren en beperkende gedachten en hoe deze om te zetten in positieve kracht
Sessie 7 ‘Helping’ (Meindert Flikkema en Frans Scheefhals): Helping leert je de complexiteit van helpen te doorgronden. Zo leer je de klant (intern en extern) centraal te stellen in plaats van je eigen specialisme; het maakt je een betere, productievere expert.

Dag 3 Inzicht in de omgeving

Sessie 8 Speed of trust (Jan Kuipers van FranklinCovey): over de rol van vertrouwen binnen organisaties
Sessie 9 Ethiek en dilemma’s in de praktijk (prof. Muel Kaptein, KPMG / EUR): praktijkcases vanuit de acht basis ‘soft controls’
Sessie 10 Risking it all (Jos de Groot, PwC): rol reputatiemanagement in crisistijd.

Dag 4 Inzicht in je eigen effectiviteit

Sessie 12 Interactieve simulatie (game) (Puck Dinjens)

Uw investering

Uw investering bestaat uit een deelname fee van € 4.250 incl. cursusmateriaal, dranken en maaltijden, exclusief BTW en evt. overnachtingen. 5% korting is mogelijk bij betaling tot een maand voor aanvang. Extra korting is mogelijk bij aanmelding van drie of meer deelnemers tegelijk of bij gelijktijdige aanmelding voor meerdere programma’s. 

Certificering en erkenning

U ontvangt een certificaat. BEB is erkend door Cedeo, KNB en NBA en biedt 28 PE-punten.

Breder en diepgaander werken als Senior Jurist?

Onze opleiding bestaat uit twee sessies van twee dagen, met tweemaal aan het einde van de eerste cursusdag een diner (zonder overnachtingen). De sessies vinden plaats in ons kasteel Moersbergen te Doorn.

  • BEB II: 11 en 12 december 2018, 17 en 18 januari 2019
Heeft u vragen over deze opleiding?
0343 - 47 61 73

Bekijk al ons aanbod aan opleidingen

Wilt u meer informatie over een van onze opleidingen, bel 0343 - 47 61 73.